PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : beraat kandiliniz mübarek olsun

fth
27.08.07, 01:54
http://www.resimekle.gen.tr/imagehosting/images/vvS65257.jpg

PeSiMiSt
27.08.07, 01:55
tüm müslüman aleminin beraat kandili mübarek olsun...

Forza_Bjk_01
27.08.07, 01:59
Hepimizin Beraat Kandili Mübarek Olsun....

pltlrclk
27.08.07, 04:47
7 Eylül 2006 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Berat Kandilidir. Peygamber Efendimiz bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini haber vermişlerdir. Berat gecesi, tövbe ederek yanlış yoldan dönmek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınmak, ilahi affa ve rahmete ulaşmak, davranışlarına çeki düzen verip iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısıdır.

Kur’an-ı Kerim bize kötülük ve düşmanlığı değil, erdemli davranışları ve temel insani değerleri öncelemeyi, hayırlı işlerde yarışmayı tavsiye etmektedir. İyi bir dindar olmanın bir şartı da Kur’an’ın bu öğütlerine kulak vermektir. Öyleyse, üç ayların, mübarek gün ve gecelerin gönül dünyamıza yansıyan ışığına yönümüzü çevirelim, insanlara faydalı olacak davranışlar sergileyelim, etrafımızda bulunan kimsesiz, yoksul, ilgiye ve bakıma muhtaç kimselere karşı daha fazla duyarlı olalım. Komşusu aç iken, tok gecelemenin kamil imanla bağdaşmayacağını bilelim. Dürüstlüğü, güvenilir olmayı, aldatmamayı, helal kazancı, alın terini, hak ve hukuka riayeti, eşitlik ve adaleti kendimize ilke edinelim. İnsanların hayırlısının, insanlara faydalı işler yapan kimsenin olduğunu hiç unutmadan gerek özel gerekse kamu hizmetinde emanet ve mesuliyet bilincini koruyalım.

Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kur’an-ı Kerim’de “ Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” buyuran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım.

Modern dünyanın en önemli problemlerinden biri insanın yalnızlaşması ve yabancılaşması, tek düze bir hayatın mekanik bir parçası haline gelmesi, bireyselleşmesi, neticede sonu gelmez maddi heves ve emeller peşinde koşuştururken varoluşunun nihai anlamını yitirmesidir. Bunun için de, doğru dini bilgiye dayalı ve usulüne uygun olarak yerine getirilen ibadetler, dua ve niyazlar, kişiyi Yüce yaratana bağlayarak güven ve huzur iklimine taşıdığı, ona kendisiyle ve çevresiyle barış içinde yaşama bilinci kazandırdığı, birey ve toplumun huzurunu koruyup güçlendirdiği için günümüz dünyasında ayrı bir anlam ifade etmektedir. İçinde bulunduğumuz üç aylar, mübarek gün ve geceler ve hep birlikte idrak edeceğimiz Ramazan ayı bize böyle bir imkanı sunmakta, herkesi kuşatan manevi atmosferiyle, solmaya yüz tutan dini ve ahlaki değerlerimizin yeniden yeşermesi için adeta bir bahar iklimi oluşturmaktadır.

İslam, bütün insanlığa yapılmış bir güven ve barış çağrısıdır. Allah’ın kulları olarak bizlere daima “barış içinde yaşama”nın yollarını gösterir. Çağımızda ulusal, bölgesel ve uluslararası ölçekte yaşanan huzursuzluklar, dökülen kanlar, akıtılan göz yaşları, büyük ölçüde, birlikte yaşama kültürünün zayıflamasından, insana ve ötekine saygının kitaplarda ve sözde kalmasından kaynaklanmaktadır. İnsan olarak bize düşen görev, küreselleşen ve adeta bir büyük köy haline gelen dünyamızda birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaratan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir.

Cenab-ı Hak buyuruyor:

'Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an-ı
mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş
katımızdan bir emirle ayırt edilir...'(Duhan, 44/1-4)

Ayette geçen,
'mübarek gece'den maksat; Berat gecesidir. Kur'anın bu gecede, Yedinci
semadan dünya semasına indirildi. Kadir gecesinde ise ilk kez Peygamber Efendimize
indirilmeye başlandı.

Bu gecenin, dört adı vardır. "Mübarek gece",
"Berat gecesi" "Sakk gecesi", "Rahmet gecesi". Ve denildi ki
bununla Kadir Gecesi arasında kırk gün vardır. Berae ve Sakk gecesi denilmesi hakkında da
denilmiştir ki, haraç tamamen alındığı zaman beraetlerini (temize çıkmalarını) dile getiren bir
sened yazıldığı gibi, Allah Teala da bu gece mümin kullarına beraet yazar. Ve denilmiştir ki
bu gecede beş özellik vardır:

Bu gecenin beş özelliği vardır:

1) Bu
gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır.
2) Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı
olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir.
3) Bu gece bağışlanma ve af gecesidir.

4) Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür.
5) Bu gecede Peygamberimize
şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir. Bu yetkinin üçte biri Şaban'ın onüçüncü günü, üçte
biri Şaban'ın ondördüncü günü, geri kalan üçte biri de Şaban'ın onbeşinci günü
verilmiştir.

Hazreti Aişe (ranha) bu gecenin fazileti hakkında şunları
anlatıyor:

Günün birinde Hazreti Peygamber yanıma girdi. Elbisesini çıkardı.
Aradan zaman geçmeden tekrar giyindi. Bunun üzerine beni şüphe, kıskançlık sardı.
Ortaklarımdan birinin yanına gidecek sandım ve peşini takip ettim. Medine'nin kabristanı
olan Bakiu'l-Garkad'da kendisine eriştim. Mü'minlere ve şehidlere istiğfar ve
dua ediyordu. Kendi kendime: Anam babam sana feda olsun! Sen Rabb'ının rızası
uğrunda, ben ise dünya peşindeyim! diyerek döndüm. Soluk soluğa eve girdim. Arkamdan da
Resülüllah (sav) girdi.
-Neden böyle hızlı nefes alıyorsun? dedi.
Ben,
-Anam babam
uğruna feda olsun. Yanıma gelip elbisenizi çıkardıktan sonra tekrar giyindiniz, beni kıskançlık
tuttu. Ortaklarımdan birinin yanına gideceğinizi zannettim. Nihayet sizi kabristana giderken
gördüm,dedim.
Resul-ü Ekrem,
-Resülüllah sana haksızlık edecek diye mi
korkuyorsun? dedi.
Ardından Cibril geldi ve şöyle dedi:
-Bu gece Şa'ban'ın
on beşinci gecesidir. Cenabı Hak bu gecede Benî Kelb kabilesi koyunlarının sayısı kadar
kimseyi cehennemden azad eder. Fakat bu gece Allah; müşriklerin, kincilerin, akrabalarıyla
münasebeti kesenlerin, hayat ve ihtişamlarına mağrur olanların, ana ve babalarına isyan
edenlerin, içki düşkünlerinin yüzlerine bakmaz.
Resul-ü Ekrem, elbisesini çıkardı.
-Bu
gece ibadet etmeme müsaade eder misiniz? buyurdu.
-Evet, sana anam babam feda olsun,
dedim.
Peygamber namaza kalktı. Secdeye kapanıp uzun müddet kaldı. Endişelendim,
elimle yokladım. Elim, ayağının altına dokununca kımıldadı. Ben de sevindim. Secdede şöyle
niyaz ettiğini işittim:
Allah'ım! azabından afvına, gazabından rızana sığınıyorum.
Sen'den yine Sana iltica ediyorum. Şanın yücedir. Sana yaptığım senayı Senin kendine
yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim.
Sabah
olunca bunları Resul-ü Ekrem'e söyledim. O da,
- Ya Aişe, bunları öğrendin mi?
dedi.
-Evet ya Resülüllah, dedim.
Resuli Ekrem;
-Bunları hem öğren hem de
başkalarına öğret. Zira bunları bana Cibril öğretti ve secdede bunları okumamı ta'lîm
buyurdu. dedi."

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)
buyuruyor:

"Her kim bu gece yüz rekat namaz kılarsa yüce Allah ona yüz
melek gönderir. Otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu ona cehennem azabından teminat verir.
Otuzu da ondan dünya afetlerini savarlar, O'nu da ondan şeytanın tuzaklarını hilelerini
savarlar."

"Yüce Allah bu gece ümmetine öyle rahmet eder ki Kelb
kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca."

"Yüce Allah bu gece bütün
müslümanlara mağfiret buyurur ancak kahin, sihirbaz, yahut çok kin güden veya içkiye
düşkün olan, yahut ana-babasını inciten, veya zinaya ısrarla devam eden
müstesna."

'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç
tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve; 'tevbe eden
yok mu! Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok
mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen' der. Bu durum, sabaha
kadar devam eder'

'Ameller, bu ayda alemlerin Rabb'ı yüce
Allah'a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a arzedilmesini isterim'

Rahmeti gazabını geçen Yüce Rabb'imizin hayır ve bereketini, af ve mağfiretini
yağmur gibi üzerimize yağdırdığı bu mübarek geceyi fırsat bilip tevbe, dua ve niyaz ile geçirmeli;
bu ilahî ziyafetten faydalanmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

İnsanların
bir sene içerisindeki rızıkları, zengin veya fakir olacakları ve ecelleri gibi mühim hususlar o gece
içerisinde meleklere bildirilir. O geceyi ibadet ve taatla geçirmek ve nafile namaz kılmak
sevaptır. Nitekim Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve dua
etmiştir:
Geçtiğimiz yıl, Berat gecesine erişip de ölümü akıllarından bile geçirmeyen birçok
insan, dünyadan göçüp gitmiştir. Ölüm, herkes için mukadderdir. Hiçbirimizin, bir sene daha
yaşayacağına garantisi yoktur. O halde, yüce Allah'ın bizlere bahşettiği Berat gecesi gibi
mübarek vakitleri güzelce değerlendirelim. Bu vakitlerin, bir ganimet olduğunu bilelim. Yüce
Rabbimizin, her zaman açık olan tevbe kapısına yönelelim. Bu geceyi, gafletle geçirmeyelim.
Yakınlarımızı, komşularımızı, yoksulları görüp gözetmeyi unutmayalım. Birbirimize, sevgi ve saygı
gösterelim. Hep iyiliğe yönelelim.

--------------------------------------------------------------------------------
Berat Gecesini Nasıl
Geçirebiliriz?

--------------------------------------------------------------------------------

- Yatsı ve
Sabah namazlarını mutlak surette cemaatle kılmalıyız ki, geceyi sabaha kadar ibadet etmiş
olalım.

- Bir günlük kaza namazı kılalım

- Beraat Gecesi, bu gecede hiç
olmazsa bir tesbih namazı kılınır.

- Beraat gecesinde 100 rek'atlı Hayır Namazı
vardır ki, kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nail
olur.

TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN KANDİLİNİ KUTLARIM..

DOSTYUZ
27.08.07, 10:09
dostteam ailesinin
ve
Tüm İslam Âleminin Berât Kandilini Kutlar

Hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.

AℓαıηDєℓση
27.08.07, 10:12
t
Tüm İslam Aleminin kandili mübarek olsun

yaankee
27.08.07, 10:23
tüm herkesin kandili mübarek olsun hayırlı kandiller...

Suskun
27.08.07, 10:39
Tüm islam Aleminin ve siz sevgili DT üyelerinin
Berat Kandili mübarek olsun

General
27.08.07, 15:55
bütün DT ailesinin ve bütün İSLAM Aleminin mübarek Beraat kandilini kutlar
hayırlara vesile olmasını Ceneb-ı Allah'dan niyaz ederim.

GaziHAN
27.08.07, 16:08
Bütün Dt Ailesinin Mübarek Beraat kandilini Kutlarım.Hep beraber daha hayırlı kandillere.

Burak_Ua
27.08.07, 16:12
Cümlemizin kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim...

dear.dear
27.08.07, 17:04
Mübarek Beraat kandiliniz kutlu olsun, hepimizin sonu hayırlı olsun.

HakİkaT
27.08.07, 19:09
tüm islam aleminin kandili mübarek olsun

CeheNNeM
27.08.07, 21:22
Tüm İslam Aleminin ve siz sevgili dostlarımızın Berat Kandili mübarek olsun

onur45
27.08.07, 22:14
beraat kandiliniz mübarek olsun

Forza_Bjk_01
27.08.07, 22:56
Daha Önce Verilmişti Ama Yinede Sağol Kardeşim Seninde Kandilin Mübarek Olsun....

http://www.dostteam.com/showthread.php?t=13947

CeheNNeM
27.08.07, 22:59
konular birleştirildi