Orijinalini görmek için tıklayınız : Trojan Virüsü
Arkadaşlar benim pc de trojan virüsü diye bir virüs çıktı nortan antivirüs yükledim ama onu yok edemiyor lütfen içinizden biri bu virüsün nasıl kaldırılacağını biliyorsa yardım etsin
kardes oyle bir yere acmıssınki konuyu,bilen arkadaslarımız yardım edecektir.
SagopaKajmer
19.09.07, 23:51
Virüsün tam olarak ismini ve tam olarak nerde olduğunu yazarsan daha ii olur belkide hiç endişelenecek bi durum değildir konuyuda açtığın yere dikkat edersen sevinirim
Yeni Başlayanlar & Yardım (http://www.dostteam.com/forumdisplay.php?f=8) diye bir bölümümüz var sorunlarını buradan açıkllayabilirsin ;)
Merhaba tunu54
Sana bildiğim kadarıyla şöyle bir açıklama yapayım.Trojan bir virüstür zaten bu tür virüsler genellikle senin şifrelerini çalmaya yönelik virüslerdir o yüzden önce yapman gerekenleri sıralayayım sana
1-)Öncelikle bir antivirüs programı indir tavsiye istiyorsan nod32 derim.(%99,78 yakalama başarısı var)
2-)daha sonra bir antispyware uygulaması yükle onla tarattır bu konuda en iyi ücretsiz olan a-squared'dir.(veritabanı çok geniş diğerlerine oranla daha fazla virüs tanıma bilgisi var)
3-)Buraya kadar işlem tamamdır deme bilgisayarına zonealarm pro gibi bir güvenlik duvarı yüklersen hem programlar hemde bilgisayarın koruma altına alınmış olur ve eğer trojan yediysen bu program trojana dışarıyla kolaylıkla bağlantı kurdurtmaz yani virüs yesen bile %80 bir şey olmaz.
4-)Son aşama olarakta tüm şifrelerin değiştir.(adsl,msn vb...)
Eğer bunları yaparsan o trojandan %99 oranında kurtulmuş olursun....
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.