Gi0thiN
30.04.07, 20:01
S.A.
Ben Pardus’ta apache mysql fln kurulum esnasinda kendiliginden kuruluyor diye biliyordum ama degilmis neyse arastirip buldum sizlerlede paylasayim..
Once konsolu acip sunlari yazin
Quote:
--------------------------------------------------------------------------------
$ sudo pisi update-repo
$ sudo pisi it apache mysql-server mod_php
--------------------------------------------------------------------------------
Daha Sonra Sirasiyla apache ve mysql’i baslatalim...
Quote:
$ su
# mysql_install_db
# service mysql-server on
# service apache on
Tum islerimleri yaptiktan sonra localhost yazip kurulumun basariyla bitip bitmedigine bakiniz.
Eger Acilmaz ise su islemleri takip edin
pardus > tasma > sistem seçenekleri > servis yöneticisi’nde apachenin kenarında yeşil ok yoksa isaretleyin artik calisiyordur
/var/www/localhost/htdocs/ Dizinini Nette paylasmak icin ;
Konsolda Root olarak bu komutu verin ;
Quote:
chown -R kullanıcı_adı:apache /var/www/localhost/htdocs/
Ben Pardus’ta apache mysql fln kurulum esnasinda kendiliginden kuruluyor diye biliyordum ama degilmis neyse arastirip buldum sizlerlede paylasayim..
Once konsolu acip sunlari yazin
Quote:
$ sudo pisi update-repo
$ sudo pisi it apache mysql-server mod_php
Daha Sonra Sirasiyla apache ve mysql’i baslatalim...
Quote:
$ su
# mysql_install_db
# service mysql-server on
# service apache on
Tum islerimleri yaptiktan sonra localhost yazip kurulumun basariyla bitip bitmedigine bakiniz.
Eger Acilmaz ise su islemleri takip edin
pardus > tasma > sistem seçenekleri > servis yöneticisi’nde apachenin kenarında yeşil ok yoksa isaretleyin artik calisiyordur
/var/www/localhost/htdocs/ Dizinini Nette paylasmak icin ;
Konsolda Root olarak bu komutu verin ;
Quote:
chown -R kullanıcı_adı:apache /var/www/localhost/htdocs/